top of page
20180215_164544.jpg
01_osveny.jpg
Ösvény

Inspirációmat a dániai tengerpartok homokdűnéiből merítettem, illetve ahogy körül ölelik a part fűvel benőtt részeit. Ez a környezet számomra mindig is nyugalmat árasztott, és szerettem volna valahogy egy melegebb formában, textillel visszaadni. Ez a textil kép ezt igyekszik bemutatni.

A kép anyaga gyapjú fonal és nemez, nyers gyapjú, valamint kender. A két oldalt megtűzött rész rövidebb és hosszabb szálakat egyformán tartalmaz, ezzel jelképezve a hosszú fűszálakat. A meghagyott szálak tövébe utómunkálatokkal kender kötélből plusz szálakat tűztem, és szétsodortam őket. Megtámasztva a gyapjúszálakat és így elérve azt, hogy valamennyire tartást kapjanak.

A munkát egy textil-hátére tűztem, közte helyet hagyva a nemez „ösvénynek”. Az 5 mm vastag nemezt a következő lépésként helyeztem el a két tűzött rész között, formára vágva, illetve felszínét megkaristolva, hogy jobban hozzá tudjak még illeszteni nyers gyapjút. A nyers gyapjút az illesztésekhez, illetve a szálak közé is behelyezve –ezek még további ragasztást igényelnek. A nyers gyapjúval a homok fúvást szeretném megjeleníteni, hogy az egész kép visszaadja azt az áramlást, amit a természetben tapasztalunk.

Ár: 150.000huf

bottom of page